Hirdessen itt

Tizenévesek rámolták ki a tarnaörsi garázst


Nem ritkák az olyan vagyon elleni bűncselekmények a hevesi járás területén, melyek során az elkövetők idegen házakba, udvarokra hatolnak be jogtalanul, olykor erőszakkal is.


Az elkövetők gyakran 18 év alatti fiatalkorúak, akikkel szemben az ilyen tettek miatt – speciális illetékességi szabályok alapján – a központi, az Egri Járási Ügyészség emel vádat a helyi bíróságok előtt. Ezt az eljárási rendet a fiatalkorúakra vonatkozó külön szabályok indokolják, melyek az ő esetükben a nevelés, a helyes útra terelés szempontjait helyezik előtérbe. Minderről dr. Konkoly Thege László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, a Heves Megyei Főügyészség sajtószóvivője adott tájékoztatást portálunknak.

Kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével és más bűncselekményekkel vádol a vádhatóság egy, az elkövetéskor 17 éves ifjút. Ő a vád szerint tavaly január 31-én éjszaka Hevesen a társával egy családi ház bekerített udvarára mászott be. Felfeszítették a garázs ajtaját, ahonnan eltulajdonítottak egy fűnyírót és egy rotációs kapát, amiket eladtak. Később a vádlott behatolt egy építés alatt álló közeli épületbe is, onnan ezúttal elektromos kábeleket és alumínium profilokatvitt el zsákmányként, összesen 141 ezer 730 forint értékben.

– Az ügyészség végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak a terhelttel szemben, s kérte a pártfogó felügyeletének elrendelését is – ismertette a sajtószóvivő.

Négy személy, köztük három fiatalkorú ellen emelt vádat a központi vádhatóság vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt.

Történt ugyanis, hogy egyes vádlottak múlt év őszén a kerítésen átmászva bejutottak egy tarnaörsi ingatlanra. Az ugyan lakatlan volt, ám a telken állt nyitott garázs, melyet az elkövetők teljesen kirámoltak. Szerszámokat, gépkocsi haspáncélt, pálinkafőző hűtőcsövet, egy vadonatúj kerti medencét is elloptak a melléképületből. A három tizenéves máskor betört egy helyi vegyeskereskedés raktárába is, abból kókuszkockát, pitéket, kakaós csigákat és kenyereket vittek el, a zsákmányt utóbb megették.

– Az ügyészség a terhelteket eltérő számú lopás vétségével vádolja – tudatta dr. Konkoly Thege László. Hozzáfűzte: a vádhatóság indítványozza, hogy a bíróság alkalmazzon velük szemben közérdekű munka büntetést, jóvátételi munka intézkedést, próbára bocsájtást. Többük esetében rendelje el a pártfogó felügyeletüket.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések