A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szuperomlós sült csirkecomb ropogós bőrrel: mustáros-citromos pácban pihen sütés előtt


Nagyon finom lesz a csirkecomb, ha kisütés előtt mustáros-citromos pácban tartod, a bőrét pedig a végén ropogósra pirítod.


Ha igazán finom csirkecombot szeretnél készíteni, kisütés előtt tartsd valamilyen pikáns pácban, mint például ez a mustáros-citromos keverék! Érdemes akár több órát is benne hagyni, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe. Karakteres ízű dijoni mustárral az igazi.

Hozzávalók 5 személyre

👉 5 egész csirkecomb
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 szál kapor
👉 2 evőkanál dijoni mustár
👉 1 evőkanál só
👉 0.5 dl olívaolaj
👉 0.5 citrom leve és reszelt héja
👉 frissen őrölt bors

Elkészítés:

A csirkecombokat alaposan sózd be. A pác hozzávalóit keverd össze: a zúzott fokhagymát, a mustárt, az olívaolajat, a citromlevet és a borsot. Kend le a combokat ezzel a keverékkel lehetőleg úgy, hogy a bőrük alá is juttass belőle, és letakarva pihentesd őket a hűtőben négy-hat órát. A combokat semmiféleképpen ne fémedénybe tedd, hanem porcelánba vagy jénaiba. A pihentetési idő leteltével helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben, tegyél melléjük néhány szép szál kaprot, takard le alufóliával, és süsd őket 200 fokon egy órát. Ekkor vedd le a fóliát a tetejéről, és további negyedóra alatt pirítsd a bőrüket ropogósra.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések