A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legfinomabb nyári zöldborsóleves grízgaluskával: frissen fejtett borsóból az igazi


A frissen fejtett zöldborsóból fantasztikusan finom, frissítő leves készülhet. Grízgaluskával főzve még tartalmasabb.


Utolérhetetlenül finom zöldborsólevest főzhetsz, ha frissen fejtett zöldséget használsz hozzá, és grízgaluskát is szaggatsz bele. Legjobb, ha házi alapléből főzöd, de ha ilyened nincs eltéve, kockából is megteszi.

Hozzávalók 4 személyre

👉 50 dkg kifejtett zöldborsó
👉 1 l alaplé
👉 1 sárgarépa
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 evőkanál olaj
👉 só
👉 bors

A grízgaluskához
👉 4 evőkanál gríz
👉 2 evőkanál olaj
👉 1 kis tojás (S-es)
👉 só

Elkészítés:

A galuskához keverd össze a felvert tojást a sóval, a grízzel és az olajjal, és pihentesd fél órát. Közben a borsót fejtsd ki, a répát pucold meg és karikázd fel. Egy evőkanál forró olajon futtasd meg őket egy-két perc alatt, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, majd ha már felforrt, vedd kicsire a lángot, és nagyjából húsz perc alatt főzd a zöldségeket puhára. Amikor már majdnem teljesen készen vannak, egy kiskanál segítségével szaggasd ki a levesbe a galuskákat. Amikor feljöttek a víz felszínére, még néhány percig főzd őket, majd szórd meg a levest aprított petrezselyemmel, és vedd le a tűzről.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések