A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szlovák miniszterelnök: A maffia az ajtóban vár, ne nyissunk ajtót neki!


Eduard Heger szerint a történelem újra megismételheti önmagát. 

„Fennáll a veszélye, hogy megismétlődik a múltban elkövetett végzetes hiba, amikor Iveta Radičová kormánya összeomlott, mert nem szavazta meg az európai mentőcsomagot. A csomag mégis átment, Robert Fico pedig ezután egyedül kormányzott. Ennek az lett a következménye, hogy felszámolta a jogállamiságot, és milliárdokkal lopta meg a lakosságot. Ma a történelem megint megismételheti önmagát. A maffia az ajtóban vár, ne nyissunk ajtót neki" – idézte a piros7.es portál Eduard Heger szlovák miniszterelnököt. 

Azt írják: Sulíknak Igor Matovič pénzügyminiszterrel, az OĽANO elnökével folytatott vitája szerinte ahhoz vezethet, hogy visszatér Robert Fico (Smer-SD) és „ikertestvére” Peter Pellegrini (Hlas-SD).

Ha hiszünk a közvélemény-kutatóknak, akkor Hegernek ebben bizony igaza lehet”

 – olvasható a cikkben.

Sulík szerint többször megsértették a szerződést

A portál szerint Sulík már-már skizofrén állapotokat idéz elő, ugyanis keddi sajtónyilatkozatában közölte, pártja miniszterei részt vesznek a mai kabinetülésen, annak ellenére, hogy már (szerintük) már nem tagjai a kormánykoalíciónak. Leszögezte, a liberálisok abban érdekeltek, hogy a jelenlegi kormány a ciklus végéig folytassa munkáját, de a koalíciós szerződés átdolgozását követelik,

Sulík szerint ugyanis többször is megsértették a szerződést.

Ha a partnerek nyitottak rá, az SaS kész tárgyalni – írják. 

Az SaS a múlt héten felmondta a koalíciós szerződést, az új szerződés kidolgozását augusztus végéig várja, továbbá azt a feltételt szabta, hogy Igor Matovič távozzon a kormányból. Ha ez nem teljesül, az SaS négy minisztere benyújtja a lemondását. Az OĽANO visszautasítja a Matovič távozására vonatkozó feltételt. Matovič szerint a liberálisok szeptemberben megbuktatják a kormányt. Az SaS szerint azonban lemondásuk nem jelenti a kormány bukását, előrehozott választást vagy a koalíció szétesését.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések