A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sztrájkolnak a Ryanair spanyol dolgozói, járatok sorát kell törölni vagy eltolni


A cég munkatársai jobb fizetést és jobb munkakörülményeket követelnek maguknak. 

Kedden megkezdődött a Ryanair spanyol utaskísérőinek tizenkét napra tervezett sztrájkja, ami érinti azokat a járatokat, amik Barcelona, Mallorca, Valencia vagy Ibiza felől indulnának az országban – írja az BBC.

Reggel kilencig legalább nyolc spanyol Ryanair-járatot kellett törölni, a barcelonai El Prat reptér utasait pedig hosszú sorok várták a késések és törlések miatt.

Összesen 133 járatot érint a sztrájk.

A Ryanair munkatársai jobb fizetést és jobb munkakörülményeket követelnek maguknak. A sztrájk a tervek szerint július 13–15., valamint 18-21. között tart majd Spanyolországban. Ha nem sikerül megegyezni addig a céggel, a dolgozók július 25–28. közöttre is terveznek leállást.

A Ryanair-dolgozók sztrájkja egybeesik az Easyjet dolgozóinak munkabeszüntetésével, ami pedig július 15-én kezdődik Spanyolországban. A brit külügyminisztérium felhívta a nyaralók figyelmét arra, hogy problémás lehet az országban repülővel közlekedni ebben az időszakban.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések