A vajas borsmártásban sült szűzérmék omlósak, puhák, és egészen különlegesek.
Ha szereted a különleges és finom fogásokat, készíts vajas-tejszínes borsmártással leöntött szűzérméket! A szűzpecsenye a sertés egyik legértékesebb része, és nagyon hamar megpuhul. A mártáshoz színes borsokat használj, úgy lesz a legintenzívebb az íze.
Hozzávalók 4 személyre
A szűzérmékhez
👉 1 kg sertésszűzpecsenye
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 só
👉 bors
A borsmártáshoz
👉 2.5 dl tejszín
👉 2 mogyoróhagyma
👉 1.3 dl alaplé
👉 1 evőkanál egész tarkabors
👉 1 evőkanál vaj
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 teáskanál Worchestershire-szósz
👉 1 ág kakukkfű
👉 só
Elkészítés:
A szűzpecsenyét vágd korongokra, és mindkét oldalát szórd meg sóval és borssal. Egy serpenyőben olvaszd össze a vajat az olívaolajjal, és oldalanként két perc alatt nagy lángon piríts kérget a húsra. Az így elősütött szeleteket pakold egy tepsibe, takard le alufóliával, és 160 fokos sütőben tizenöt perc alatt süsd őket puhára.
Amíg a hús sül, állítsd össze a mártást. A vajat egy serpenyőben olvaszd fel. Add hozzá az apróra vágott mogyoróhagymát, és ha már megpuhult, dobd hozzá a felaprított fokhagymát is. A borsszemeket egy mozsárban törd durvára, adj egy evőkanállal belőle a hagymához, és pirítsd le. Öntsd fel Worchestershire-szósszal, az alaplével, dobd hozzá a kakukkfűágat, keverd össze, majd add hozzá a tejszínt is, ízlés szerint sózd meg, kanalazd bele a megmaradt borsot, és gyöngyöztesd kis lángon tíz percig, amíg besűrűsödik. Tálaláskor a mártást kanalazd a szűzérmékre.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések