Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pillekönnyű gyümölcsös egyensúlytészta: csak keverj össze mindent


Nagyanyáink méltán kedvenc kevert süteményét bármilyen idénygyümölccsel feldobhatod. A hozzávalók mennyiségét pedig könnyen megjegyzed.


Az egyensúlytészta praktikus édesség, hisz csak jól össze kell keverni, és nem tudod elhibázni az arányokat sem. A lényeg, hogy a vaj, a liszt, a cukor és a tojás súlya azonos legyen. Ehhez a tésztához lehetőleg réteslisztet használj. Bármilyen gyümölcs tökéletes bele, a savanykás áfonya kifejezetten illik az édes tésztába.

Hozzávalók

👉 20 dkg liszt
👉 20 dkg vaj
👉 20 dkg cukor
👉 4 db tojás
👉 20 dkg gyümölcs
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 citromhéj

Elkészítés:

A vajat, a kétféle cukrot, a tojások sárgáját keverd ki jól, majd forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét és a reszelt citromhéjat. Részletekben dolgozd hozzá a lisztet, és keverd simára.

A tésztát simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és potyogtasd bele a gyümölcsöt. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Mielőtt kivszed a sütőből, teszteld tűpróbával. Ha a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, biztosan átsült.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések