A mozzarellával készülő cukkinis rakott krumpli könnyű, gazdag ízvilágú és finom, krémes.
A cukkini semleges ízének köszönhetően a végtelenségig variálható, így különféle rakott fogásokba is tehetsz belőle. Nyáron finom zsenge, így még hámozni sem kell. Krumplival rétegezve, ínyenc tejszínes szószban sütve minden igényt kielégít. Jól harmonizál a különféle zöldfűszerekkel, a tetejét pedig vastag, nyúlós sajtréteg teszi csábítóvá.
Hozzávalók
👉 50 dkg krumpli
👉 10 dkg mozzarella
👉 10 dkg trappista sajt
👉 2 db közepes cukkini
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 dl tejszín
👉 0.5 teáskanál rozmaring
👉 0.5 teáskanál bazsalikom
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
A krumplit főzd majdnem teljesen puhára a héjában körülbelül 20 perc alatt, majd pucold meg, és vágd egyforma vastagságú szeletekre. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és a felkarikázott cukkiniszeleteket süsd addig, amíg elkezdenek színesedni. A tejszínt keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, zöldfűszerekkel.
Egy tepsit kenj ki kevés zsiradékkal, majd rétegezd bele a krumplit és a cukkinit. Öntsd le a tejszínes keverékkel, végül pedig szórd a tetejére egyenletesen a reszelt mozzarellát és trappistát. Told forró sütőbe, és süsd 180 fokon körülbelül 25-30 percig, amíg a sajt ráolvad, és szép piros lesz.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések