A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyar módszert használnának a világgazdaság nagyhatalmai


A G7 vezetői megegyeztek, hogy globális ársapkát kell kivetni az orosz olajra. 

Az olajárak korlátozásával tovább fokoznák Oroszországra gyakorolt nyugati nyomást a G7 vezetői. Az olajárplafon bevezetésével tervük az, hogy meghatározzák hogy milyen legmagasabb áron lehet megvásárolni az orosz olajat, ezzel csökkentve Oroszország bevételét. 

 A további nyomásgyakorló szankciók fennmaradásához pedig addig ragaszkodik elmondása szerint Olaf Scholz német kancellár, amíg Vlagyimir Putyin orosz elnök el nem ismeri a vereségét Ukrajnában.

Csak egy kiút van: Putyin számára, ha elfogadja, hogy ukrajnai tervei nem lesznek sikeresek”

– mondta Scholz az általa rendezett háromnapos G7-csúcstalálkozót lezáró sajtótájékoztatón.

Az olajárplafon mögött az az elképzelés áll, hogy a pénzügyi szolgáltatásokat, a biztosításokat és az olajszállítmányok szállítását árplafonhoz kötik. Egy szállítmányozó vagy importőr csak akkor kaphatná meg ezeket, ha elkötelezné magát egy meghatározott maximális ár mellett az orosz olajért.

A G7-ek a gázárak felső határának bevezetését is vizsgálják, amit különösen Olaszország szorgalmazott. Franciaország eközben az összes energiaértékesítésre vonatkozó árplafon bevezetését vetette fel. 

A Kreml a találkozó után reagált a nagyhatalmak terveire: közölte, hogy a Gazprom változtatásokat kérhet szállítási szerződéseiben, ha a Nyugat árplafont vezet be.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések