Egy 71 éves férfi a rokonait látogatta meg Vecsésen, majd amikor hazafelé tartott úgy döntött, itt az ideje kipróbálni a fegyvert, amit nem sokkal korábban vásárolt. Két lövést is leadott.


Februárban hívták ki a rendőröket amiatt, mert lövéseket hallottak Vecsésen, a József Attila utcában. Amikor a tanú kilépett az utcára, egy részeg férfit látott Budapest felé gyalogolni.

A rendőrök már a helyszínen megállapították, hogy a lövöldöző nem éles pisztolyt használt, hanem egy gázfegyvert és a férfit is sikerült gyorsan azonosítani és elfogni. Az otthonában megtalálták a fegyvert, a hozzá tartozó tárat és lőszereket. Kiderült, hogy a 71 éves férfinak nem volt engedélye hozzá.

A nyugdíjas a rendőröknek azt mondta, a rokonait látogatta meg Vecsésen, akikkel napközben borozgattak. A pisztolyt nem sokkal korábban vette, és a látogatás végén - miközben a buszhoz sétált - úgy gondolta,  ideje kipróbálni.

Kettőt lőtt, majd a fegyvert visszacsúsztatta a zsebébe és továbbment.

Amikor hazaért megvacsorázott és lefeküdt aludni. Álmából ébresztették a rendőrök, akik felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indítottak nyomozást a 71 éves H. Ferenc ellen, amit mostanra befejeztek. Az ügy iratait elküldték az ügyészeknek.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!