A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rendőrökkel akarta magát lelövetni egy miskolci férfi, mehet a börtönbe


Egy miskolci férfi depressziós volt, ezért úgy döntött, hogy meghal. Amikor a barátnője a segélyhívón segítséget kért, a férfi elhatározta, hogy a rendőrökkel fogja magát lelövetni. Ennek érdekében kést szorított a barátnője torkához, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli, ha nem végeznek vele. Nem tették.


A férfi 2020 augusztusában részegen ért haza, ahol depressziós lett, majd terápiás mennyiségben nyugtatót vett be. Másnap délelőtt közölte az élettársával, hogy öngyilkos lesz, majd egy késsel többször megvágta a karját és a csuklóját. A nő próbálta lebeszélni az öngyilkosságról, ellátta a sebeit és hívta a 112-es segélyhívót. A diszpécser elmondta neki, hogy először a rendőrök fognak odaérni, majd a mentők. Amikor ezt a férfi meghallotta, eldöntötte, hogy a rendőrökkel fogja lelövetni magát úgy, hogy eljátssza, hogy meg akarja ölni az élettársát.

Amikor a rendőrök odaértek, a férfi odadobta nekik a töltetlen gázfegyverét, aztán váratlanul megfogta az élettársa haját, kirángatta az út közepére és a nyakához szorított egy 20 centis pengéjű kést.

Azt mondta a rendőröknek, hogy lőjék le, különben megöli a nőt.

Gázspray-vel fegyverezték le a férfit, akit megbilincseltek.

A bíróság első fokon állami szerv kényszerítése céljából személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény miatt 5 év börtönbüntetésre ítélte a férfit, ami a fellebbezések miatt nem lett jogerős. Másodfokon a Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, vagyis már biztos. A férfinek öt évet kell rácsok mögött töltenie.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések