A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Holtan, a saját udvarában találták meg a kutyákkal is keresett idős asszonyt


Egy eltűnt 91 éves asszony keresésében vettek részt a jászberényi Kutyákkal az Életért Alapítvány mentőkutyás egységei a minap. Sajnos közreműködésük ellenére is tragédiával végződött az eset...


Egy héten belül két nyom nélküli bevetésen vettek részt a jászberényi Kutyákkal az Életért Alapítvány mentőkutyás egységei – írták az alapítvány közösségi oldalán. A nyom nélküli bevetés azt jelenti, hogy a területen nem áll rendelkezésre olyan szagnyom, amit a keresőkutyák értékelni tudnak.

Egy hete Recsk mellett vizsgáltak át hatalmas erdőket nyomokat keresve, július 14-én pedig egy 91 éves idős asszony nyomát igyekeztek felderíteni Jászberényben.

– A rögzített szagminta alapján a személykövető kutya a hőség ellenére kitartóan kereste a hozzá kapcsolható szagnyomot, de munkájából kitűnt, hogy nem találja, mert nem volt hozzá kapcsolható szagnyom a környezetben. A néni eltűnését július 14-én délután a család jelentette be ügyeleti számunkon. A rendőrségi engedélyek megszerzése után azonnal a helyszínen voltunk, és szagmintát rögzítettünk a szobájából származó használt ruhadarabjai segítségével – tájékoztatott a részletekről az alapítvány.

A család elmondása szerint a lakást, az udvart és a pincét is átvizsgálták.

– Az utcaajtóhoz volt kulcsa a néninek, tehát a legkézenfekvőbb volt onnan indítani a személykövető kutyát. Miután ez nem vezetett eredményre, a környéken senki nem látta mozogni, sőt a térfigyelő kamerák felvételei sem igazolták, azt tettük, ami ilyen esetben egy utolsó lehetőségként még megtehető, területkutató kutyákat alkalmaztunk – számoltak be bevetésről.

Átvizsgálták a közeli külterületeket és a belterületeken lévő, növényzettel borított városrészeket. A kutatást drónokkal történő vizsgálattal is kiegészítették, a munkát két rendőr, polgárőrök és civilek segítették. Amikor már egyre valószínűbbnek tűnt, hogy elérték a keresett személy mozgási korlátait, ismét felhívták a családot és arra kérték őket, hogy vizsgálják át újra a lakást és az udvaron lévő legapróbb zugokat is.

Végül az udvaron került elő az idős asszony holtteste egy olyan helyen, ahol még szakavatott szemnek is nehéz lett volna észrevenni... – tájékoztatott az eset végkimeneteléről a mentőkutyás szervezet.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések