A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyszerű, házias piskóta sárgabarackkal: a tészta jó levegős, és sütőpor sem kell hozzá


A klasszikus piskóta a zamatos sárgabaracktól csak finomabb lesz, és semmi ördöngösség nincs ebben a sütiben.


A piskóta nyáron gyümölccsel az igazi!  A sárgabarack remek választás a hagyományos tésztába. Érdemes néhány praktikát betartani a tökéletes eredményért, tehát az igazán puha, levegős és könnyű tésztáért. Fontos, hogy keverés közben ne törd össze a tojáshabot. Ha nem akarod, hogy a gyümölcs lesüllyedjen a piskóta aljába, forgasd meg kevés lisztben.

Hozzávalók

👉 6 evőkanál liszt
👉 6 evőkanál cukor
👉 6 db tojás
👉 5 db sárgabarack
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csipet só

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd szét, és a sárgáját keverd ki jól a kétféle cukorral. A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Az átszitált lisztet dolgozd a tojássárgához, majd részletekben, körkörös mozdulatokkal forgasd hozzá a tojáshabot.

Amikor a tészta egynemű, egy közepes tepsit vagy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, vagy kend ki vajjal, és szórd meg liszttel. Simítsd bele a masszát, majd a tetején oszd el a megmosott, kimagozott, feldarabolt gyümölcsöt. Told előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg 20-25 perc alatt. Amikor már jó az illata, szépen feljön, és szép aranysárga, szúrj a piskótába egy hegyes kést vagy tűt. Amennyiben nem ragad rá tészta, kiveheted a sütőből. Tálalás előtt szeleteld fel, és szórd meg porcukorral.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések