Hirdessen itt

A román államfő magyarázatot vár az RMDSZ-től Orbán Viktor tusványosi beszéde miatt


Élesen bírálta Klaus Iohannis államfő Orbán Viktor Tusnádfürdőn elmondott beszédét. 

A román államfő Maia Sanduval, a Moldvai Köztársaság elnökével közös sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre fejtette ki álláspontját. Azt mondta, hogy Orbán Viktornak a fajkeveredésről szóló kijelentése „súlyos, megengedhetetlen tévedés” volt. Iohannis arról is beszámolt, hogy megkérte az RMDSZ vezetőit: nyilvánosan mondják el, hogy egyetértenek-e Orbán Viktor kijelentéseivel, mivel a tusványosi beszéd után az RMDSZ jelen lévő politikusai „meg is tapsolták” a magyar miniszterelnököt.

„Az RMDSZ-nek ezt nyilvánosan tisztáznia kell, mivel az RMDSZ vezetőségének és minisztereinek jelentős része jelen volt ezen az eseményen.

Meg kell majd magyarázniuk, hogy egyetértettek-e az általuk megtapsolt beszéd tartalmával – ami rendkívül bonyolult lenne –, vagy nem értették, miről van szó, és általánosságban megtapsolták a szereplőt”

– mondta az államfő a maszol.ro tudósítása szerint Iohannis, majd azt is hozzátette, hogy „Romániában senki sem akar kormányválságot okozni azért, mert egy külföldi méltóság rosszul beszélt”.

Iohannis elmondta: „Igaz, hogy Orbán Viktor miniszterelnök időközben Bécsben megpróbálta valahogy visszavonni vagy átértelmezni a kijelentéseket, ez annak a jele, hogy felismerte: ez nem működik az EU-ban”.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések