A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Villámcsapás hasított ketté egy fát Bocskaikertben


De a szeles idő is megdolgoztatta a megyei tűzoltókat. Ügyeleti hírek péntekről. 

Villámcsapás miatt kettéhasadt egy fa Bocskaikertben az Őz utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók pénteken délelőtt motoros láncfűrésszel eltávolították a gyalogos- és gépjárműforgalmat is veszélyeztető növényt – tudatta ügyeleti összefoglalójában a megyei katasztrófavédelem.

Fanyesedék égett egy kétezer négyzetméteres területen tegnap kora délután Nyíradonyban, a Láró tanyán. A helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Műanyag láda kapott lángra egy társasház harmadik emeleti lakásának erkélyén Debrecenben, a Sárvári Pál utcában, péntek délután. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral avatkoztak be.

Mintegy kétezer négyzetméteren égett az aljnövényzet pénteken délután a debreceni Tornyostanyán. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

A péntek délutáni viharos szeles idő miatt közel harminc műszaki mentéshez vonultak a megye tűzoltói.

A munkát kizárólag a kidőlt fák és a leszakadt faágak adták. A hivatásos és önkormányzati tűzoltók a megye számos pontján avatkoztak be. Többek között Debrecenben, a Külső Diószegi úton, a Szőlőfürt utcában, a Hunyadi utcában, a Fészek utcában, a Derék és Wesselényi utcában lehetett a láncfűrész hangját hallani. Létavértesen és Sárándon egy úttestre borult fát kellett eltávolítani, de szükség volt az egységek munkájára Hajdúnánáson, Hajdúszoboszlón, Berettyóújfaluban, Váncsodon és Bárándon is.

Kilenc elfogás, tucatnyi előállítás

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amely könnyű sérüléssel végződött, olvasható a police.hu-n.

A szolgálatot ellátó állomány kilenc személyt fogott el, közülük két embert az ellene érvényben lévő körözés alapján, három főt pedig bűncselekmény elkövetésén értek tetten.

A rendőrök tizenkettő személyt állítottak elő, ebből négy főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés öt esetben történt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések