A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos pörkölt savanyú káposztával: nyáron is jólesik az ínyenc fogás


A savanyú káposzta nyáron is ellenállhatatlanul finom. Pörkölttel együtt főzve szaftos, ízletes, és akár bográcsban is készítheted.


A savanyú káposztával együtt főtt pörkölt télen-nyáron ellenállhatatlanul finom, laktató főétel. A káposztát főzés előtt érdemes megkóstolni, és csak akkor mosd át, ha túl savanyúnak érzed. Friss, ropogós paprikával, paradicsommal készítsd az alapját.

Hozzávalók 4 személyre

👉 60 dkg sertéslapocka
👉 30 dkg savanyú káposzta
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 2 vöröshagyma
👉 1 evőkanál sertészsír
👉 1 evőkanál pirospaprika
👉 1 paprika
👉 1 paradicsom
👉 1 teáskanál köménymag
👉 1 nagy evőkanál tejföl
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, aprítsd fel, és olvasztott zsíron párold puhára. Közben a húst, a paradicsomot és a paprikát kockázd fel. Add hozzá a hagymához az átnyomott fokhagymagerezdeket, pirítsd egy percig, majd húzd le a tűzről, és keverd el a pirospaprikával, valamint a felkockázott paprikával és paradicsommal. Tedd vissza a tűzre, és rotyogtasd nagyjából öt percig, amíg a paprika összeesik, a paradicsom pedig levet ereszt. Ekkor add hozzá a húst és a lecsöpögtetett, esetleg átmosott savanyú káposztát. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi még pont nem lepi el, sózd, borsozd, szórd meg köménymaggal, és bő egy óra alatt főzd a húst puhára. Amikor már omlós, keverd hozzá a tejfölt, és forrald össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések