Hirdessen itt

Ragacsos sertésoldalas mézzel és gyömbérrel: édes és enyhén pikáns


A mézes-gyömbéres ragacsos sertésoldalast még bepácolni sem kell, a máz pedig most serpenyőben olvad rá a húsra.


A mézes-gyömbéres sertésoldalas egyszerre édes, pikáns, a hús pedig fantasztikusan omlósra puhul egy óra alatt a serpenyőben. Arra ügyelj, hogy végig kis lángon gyöngyöztesd, hogy ne égjen meg, és ne száradjon ki.

Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg oldalas
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 4 cm gyömbérdarab
👉 3 evőkanál olívaolaj
👉 2 evőkanál méz
👉 2 evőkanál fehérborecet
👉 1 hagyma
👉 só

Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát aprítsd fel, a gyömbért hámozd meg, és vágd karikákra. Egy magas falú serpenyőben olajon párold puhára a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. Közben az oldalast a csontok mentén szeleteld fel. A megpuhult gyömbéres hagymára öntsd rá a fehérborecetet és a mézet, várd meg, amíg enyhén karamellizálódik, majd helyezd bele az oldalast, sózd meg, öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és fedő alatt, alacsony hőmérsékleten kezdd el gyöngyöztetni. Nagyjából egy óra kell neki, hogy teljesen megpuhuljon. A végén vedd le róla a fedőt, és nagy lángon forrald el róla az összes folyadékot.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések