Nagyon finom ropogós lesz a petrezselymes újkrumpli, ha serpenyőben, fedő alatt sütöd ki.
Noha az év bármelyik szakában készíthetsz petrezselymes krumplit, akkor a legfinomabb, ha tavasszal, kora nyáron apró szemű újkrumplikat használsz hozzá. Serpenyőben sütve, vajjal összeforgatva ropogós és ellenállhatatlan köret bármilyen húsétel mellé.
Hozzávalók 4 személyre
👉 80 dkg újkrumpli
👉 3 dkg vaj
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál só
👉 1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
Az újkrumplit alaposan mosd meg. A héját nem kell ledörzsölni, csak ha már látszólag nem elég friss, feljön, akkor kapargasd meg egy kicsit. Az olívaolajat serpenyőben hevítsd fel. A krumplit vágd tetszés szerinti darabokra - a nagyon kicsi példányokat egyben is hagyhatod -, add az olajhoz, sózd meg, és fedő alatt 10-15 perc alatt párold puhára. Az újkrumpli nedvességtartalma nagyon magas, ezért vizet nem is kell alá önteni. Már ekkor is pirulni fog egy kicsit, de amikor teljesen megpuhult, vedd le róla a fedőt, hogy igazán ropogósra süljön. További öt percig pirítsd fedő nélkül, ekkor fogasd bele a vajat. Várd meg, amíg felolvad, szórd meg apróra vágott petrezselyemmel, és frissen tálald.
0 Megjegyzések