Az olasz rácsos pite, vagyis a crostata házi baracklekvárral megkenve is abbahagyhatatlanul finom.
Az olaszok rácsos pitéje, a crostata puha, omlós, és bármilyen gyümölcsös töltelékkel nagyon finom. Most próbáld ki a tavalyról maradt házi baracklekvárral!
Hozzávalók 8 szelethez
👉 45 dkg baracklekvár
👉 25 dkg liszt
👉 10 dkg puha vaj
👉 10 dkg cukor
👉 1 egész tojás
👉 1 tojássárgája
👉 1 nagy csipet só
👉 0.5 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A lisztet egy tálban keverd el a sütőporral és a sóval. Egy másik tálban keverd habosra a vajat a cukorral, majd add hozzá az egész tojást, a tojássárgát, végül a lisztes keveréket. Gyúrd jól össze. Oszd el kétharmad-egyharmad arányban, mindkét bucit csavard folpackba, és pihentesd a hűtőben egy órát vagy akár egy egész éjszakát. Másnap a nagyobbik adag tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki úgy, hogy el tudd egyengetni egy kör alakú piteformában. A forma szélét is fedd be a tésztával, majd oszd el rajta a baracklekvárt. A kisebb adag tésztát is nyújtsd ki, vágj belőle hosszú csíkokat, és rács alakban helyezd el őket a lekváron. 180 fokos sütőben süsd nagyjából 20 percig, amíg a tészta szép színt kap.
Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!
0 Megjegyzések