A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jótevőjét rabolta ki egy lőrinci férfi, hogy füvet vehessen a pénzből


Szívességből befogadta a vádlottat, aki hálája jeléül kirabolta.


– Rablást követ el, aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz. A bűncselekmény alapesetét a jogalkotó két évtől nyolc évig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni. Az idegen dolog bármilyen értékkel bíró tárgy lehet, ide értve a készpénzt, de akár a kábítószert is. Sajnos napjainkban a bűnüldöző hatóságok egyre többször találkoznak olyan  cselekményekkel, melyek során az elkövetők azért rabolnak ki másokat, hogy közvetlenül a sértettől szerezzenek drogot, vagy a bűncselekménnyel megszerzett pénzből jussanak hozzá napi kábítószer adagjukhoz – tájékoztatta portálunkat dr. Gubala Ádám Miklós, helyettes sajtószóvivő ügyész.

Mint írta, a Hatvani Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat egy 34 éves férfi ellen, akit a sértett szívességből fogadott be lőrinci otthonába. Az egyébként nincstelen vádlott 2021 decemberében fenyegetőzni kezdett a lakásban a szállásadójával, hogy ha nem ad neki pénz, akkor agyonüti, majd a fenyegetések nyomatékosítása érdekében orrba vágta ismerősét, aki a történtek hatására végül több ezer forintot adott át a részére. A férfi a bűncselekményből szerzett összegből azonnal kannabiszt vásárolt azért, hogy azt elfogyassza, ám nem hódolhatott sokáig káros szenvedélyének, mivel a rendőrök pár órával a cselekmény után elfogták és őrizetbe vették.

Az elkövető letartóztatásban várja a bíróság előkészítő ülését. Az ügyészség mértékes indítványt tett a vádiratában arra az esetre, ha a rabló a váddal egyezően beismeri a bűnösségét az előkészítő ülésen. 6 év szabadságvesztés, valamint ugyanilyen tartamú közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádhatóság.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések