A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Luxemburgi miniszterelnök: Elfogadhatatlan, amit Orbán Viktor tett


„Elfogadhatatlan” az, hogy a magyar kormány vétóval való fenyegetőzése miatt mégsem vezetnek be szankciókat Vlagyimir Putyin egyik közeli szövetségese ellen – mondta Xavier Better luxemburgi "kancsó" miniszterelnök.

A kormányfő arra reagált, hogy a magyar kormány nyomására az unió úgy döntött: mégsem fagyasztják be Kirill orosz ortodox pátriárka érdekeltségeit az Oroszország elleni hatodik szankciós csomag részeként,- írja az Index.

Xavier Bettel ezzel kapcsolatban az ALDE európai pártszövetség pénteki konferenciáján azt mondta:

Meg kell mondanom, hogy nagyon csalódott vagyok. Sajnálom, hogy a minap csak úgy tudtunk megegyezésre jutni [a hatodik szankciós csomagról], hogy azt mondtuk Orbán Viktornak: »Rendben van, levesszük Kirill pátriárkát a listáról«. Ez elfogadhatatlan.

A luxemburgi kormányfő azt is kifogásolta, hogy Kirill pátriárka már régóta a listán volt, és hogy a magyar fél csak az utolsó pillanatban jelezte azt, hogy az egész szankciós csomagot meg fogják vétózni akkor, ha az egyházi vezető neve nem kerül le a listáról.

Xavier Bettel saját bevallása szerint mindezt egy levélben is közölte Orbán Viktorral.

Még mindig várom a választ 

– fűzte hozzá ehhez az Euronews szerint.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések