A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letartóztatták a balassagyarmati ámokfutót, aki részegen elrabolt, majd összetört egy kocsit


Elrendelte a bíróság annak a többszörös visszaeső férfinek a letartóztatását, aki pár napja Balassagyarmaton részegen el akart rabolni egy kocsit, majd az autó tulajdonosát is magával vonszolva menekült a helyszínről, s végül balesetet okozott.


Ahogy arról hírportálunkon korábban már beszámoltunk, a 26 éves férfi június 8-án késő este az egyik balassagyarmati áruház parkolójában odalépett a gépkocsija mellett álló sértetthez, aki a jármű motorját járva hagyta, és a nyitva lévő bal első ajtótól mintegy fél méterre cigarettázott. A férfi minden előzmény nélkül nagy erővel mellbe lökte őt, amitől a kocsi tulajdonosa hanyatt esett. Az elkövető ekkor beült a vezetőülésébe, ám a kocsi tulajdonosa ezt észrevette, felkelt a földről, majd behajolt a járműbe, hogy megpróbálja megakadályozni annak elvitelét.

– A rabló ekkor nagy sebességgel elindult a kocsival, közvetlenül veszélyeztetve ezzel az ő ruhájába és a gépkocsi B oszlopába kapaszkodó férfit. Mintegy 5-10 méter távolságon vonszolta magával a parkoló területén a sértettet, aki végül az aszfaltos felületre esett, és mindkét karján, bal lábán, illetve a hátán szenvedett sérüléseket – áll a Nógrád Megyei Főügyészség hétfő délutáni, részletes közleményében.

A 26 éves illető a miatta megsérült férfit segítségnyújtás nélkül otthagyta, majd elindult Balassagyarmat központjának irányába, ám az egyik manőver közben felhajtott az útpadkára és egy bokron is áthajtott. A férfi nagy sebességgel a Rákóczi úti körforgalomig autózott, ahol hátulról belehajtott egy szabályosan közlekedő személygépkocsiba. A balesetben ugyan szerencsére senki nem sérült meg, de a gyanúsított által vezetett autó annyira összetört, hogy azzal már nem tudott továbbhajtani.

– Az ámokfutó ekkor anélkül, hogy meggyőződött volna róla, hogy az általa okozott balesetben a másik jármű vezetője vagy akár más kívülálló személy megsérült, vagy segítségnyújtásra szorul-e, gyalogosan eltávozott a helyszínről, de később elfogták. Fiatal életkora ellenére többször, többek között rablás miatt is volt már büntetve, legutóbb ez év tavaszán szabadult – fogalmaznak a közleményben.

A mostani akciója kapcsán a 26 éves bűnözőnek öt bűncselekmény miatt is felelnie kell: a rendőrök rablás, közúti veszélyeztetés, cserbenhagyás, ittas járművezetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt hallgatták ki őt gyanúsítottként. A férfit a bűnismétlés veszélyére figyelemmel egy hónapra letartóztatta a bíróság.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések