A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nógrádi gyerekeket is érint az iskolai erőszak


Néhány nap múlva a nógrádi iskolákban is elkezdődik a vakáció, a bántalmazott gyerekeknek azonban egészen mást jelent ez a kicsengetés, mint a társaik számára. Szűkebb hazánkban tavaly több mint tízszer riasztották a hatóságokat az iskolában történt testi sértés, személyi szabadság megsértése vagy garázdaság elkövetése miatt.


Az iskolai zaklatás megyénkben is jelen van, az elmúlt hónapokban több ilyen esetről is beszámoltunk. Nagy port kavart például, amikor Karancskeszin, a templom előtti téren brutálisan megvert egy hetedikes fiú egy mindössze harmadikos gyereket, az esetet pedig videóra vették.

– 2021-ben tizenegy büntetőeljárás vizsgálati szakaszát fejeztük be olyan jogsértéssel kapcsolatban, amely oktatási intézményben, 18 év alatti személy sérelmére történt – tájékoztatta hírportálunkat Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Rámutatott: megyénk köznevelési és szakképzési intézményeiben 2020 szeptemberétől segítik iskolaőrök a rend fenntartását. Az iskolaőr biztosítja, hogy a kijelölt intézmény pedagógusai, a nevelői és oktatói munkát zavartalanul ellássák. Mint fogalmazott, az őr a tanulók vagy az iskola dolgozóinak biztonságát sértő vagy veszélyeztető cselekményeket megakadályozza, megszakítja és a jogellenes cselekményeket megelőzi. Az iskolaőr hivatalos jelentése lehet az alapja az erőszakos esetek következményeként indult eljárásoknak, segítve ezzel a bűncselekmények körülményeinek feltárását.

A nógrádi Kézenfogva Mozgalom tagjai is mindent megtesznek annak érdekében, hogy visszaszorítsák az iskolai zaklatásokat, amelyben számításuk szerint minden negyedik gyermek áldozat lehet.
– Aktivista törekvésem érintettként indult, a kislányomat zaklatták – mondta el érdeklődésünkre Oláhné Baglyos Rita, az egyesület egyik alapító tagja. Kiemelte: amikor gyermeke kapcsán megtalálták a helyes irányt, akkor fogalmazódott meg benne, hogy segítenie kell azoknak a fiataloknak, akik hasonló cipőben járnak, mint ők.
– Kiss Brigittával létrehoztuk a Kézenfogva Mozgalmat. Egyesületünk arra törekszik, hogy felhívja a figyelmet erre a súlyos problémára, ennek érdekében országos felhívásokat is hirdetünk – mondta.

Mindennaposak voltak a fenyegetések, kórházba került a stressz tünetei miatt 

– A kislányomat verbálisan és fizikailag is bántalmazták az iskolában – idézte fel Oláhné Baglyos Rita. – Egyszerű szülőként a pedagógussal mindenféle taktikát bevetettünk annak érdekében, hogy visszaszorítsuk a zaklató kisfiút. Részben sikerrel jártunk, így voltak zaklatásmentes időszakok, viszont a kislányom lelke és önbecsülése jelentősen sérült. Tisztelettudó, szabálykövető kislány, így nem értettük, hogy mi lehet az oka a piszkálódásoknak. Felső tagozatban már sokkal durvább bántalmazásnak volt kitéve, többször került kórházba hasfájás, fejfájás és lázas állapotok miatt, ezek hátterében a stressz állt és a mindennapos fenyegetések. Szerencsénkre megtaláltam a megoldást, most már jó helyen van, imádja az iskoláját és megtanulta kezelni az ilyen helyzeteket.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések