A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lágy epres joghurttorta csokis alappal: a krémben egész gyümölcsdarabok bújnak meg


A joghurtos epertorta egyszerre savanykás és édes, igazi frissítő desszert.


Az epres joghurttorta lelkét a vékony csokis alapra kanalazott gazdag krém adja. A savanykás joghurthoz nagyon jól megy az édes eper. Úgy az igazi, ha egy kevés egész gyümölcsöt is keversz a krémhez.

Hozzávalók 12 szelethez

Az alaphoz
👉 6 dkg cukor
👉 5 dkg liszt
👉 3 tojás
👉 2 dkg kakaópor
👉 1 citrom reszelt héja
👉 1 csipet só
👉 0.5 csomag sütőpor

A krémhez
👉 30 dkg eper
👉 3 dl habtejszín
👉 2 dl natúr joghurt
👉 1.5 csomag vaníliás cukor
👉 1.5 dkg zselatinpor
👉 1 teáskanál rum
👉 0.6 dl víz
👉 0.5 citrom leve

Elkészítés:

A csokis alaphoz a tojásokat verd habosra a cukorral és a sóval, majd reszeld hozzá a citromhéjat is. A lisztet keverd el a kakaóval és a sütőporral, szitáld a cukros tojáshoz, keverj belőle csomómentes tésztát, majd simítsd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában, told 180 fokos sütőbe, és süsd nagyjából 35 percig, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Ha kész, vedd ki a sütőből, és a formában hagyd kihűlni.

A krémhez az epret tisztítsd meg, mosd meg alaposan folyóvíz alatt, és néhány szép darabot tegyél belőle félre. A többit vágd kockákra, szórd meg vaníliás cukorral, rummal és citromlével, és forrald össze. Öntsd fel tejszínnel, turmixold össze, és szűrd le, hogy sima legyen az állaga. A zselatint keverd el a vízzel, öntsd az epres tejszínhez, keverd hozzá a joghurtot is, és hagyd szobahőmérsékletűre hűlni. Közben a félretett epreket vágd nagyobb darabokba. Ha a krém kihűlt, keverd hozzá az eperdarabokat, egyengesd el a tészta tetején, és tedd a hűtőbe három-négy órára, hogy megdermedjen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések