A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kívül ropogós, belül foszlós sörkifli: jól csúszik baráti beszélgetések mellé


A sörkifli tésztája kívül puha, belül pedig nagyon finom, foszlós.


A puha kelt tésztából összeállított foszlós sörkifli különlegességét többek között az adja, hogy a belevaló élesztőt tej és tejföl keverékében kell felfuttatni. A ropogós héját érdemes szezámmaggal megszórni. Ha nem vagy biztos a kelt tészta készítésének módjában, előbb tanulmányozd az alapreceptet.

Hozzávalók 32 darabhoz

👉 50 dkg liszt
👉 5 dkg élesztő
👉 2.5 dl tej
👉 2 evőkanál tejföl
👉 2 teáskanál só
👉 1 tojás
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 dl olaj
👉 5 dkg vaj a kenéshez

A tetejére
👉 1 tojás
👉 szezámmag

Elkészítés:

A tejet keverd össze a tejföllel, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. A lisztet szitáld át. A közepébe vájj az ujjaiddal mélyedést, üsd bele a tojást, sózd meg, öntsd bele az olajat és az élesztős tejet, és gyúrj belőle sima, rugalmas tésztát. Takard le konyharuhával, és meleg helyen keleszd egy óra alatt a duplájára.

A pihentetési idő leteltével gyúrd át a tésztát, és oszd négy cipóra. Az első adagot lisztezett deszkán nyújtsd ki fél centi vastag kör alakúra, és vágd nyolc egyforma cikkre. A darabokat kend meg olvasztott vajjal, a hosszabbik felüktől fogva tekerd fel őket, és helyezd el egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Ezt ismételd meg a másik három cipóval is. A kiflik tetejét kend meg tojással, szórd meg szezámmaggal, és újra letakarva keleszd őket további fél órát. Ezután told őket 200 fokos sütőbe, és nagyjából húsz perc alatt süsd a kifliket aranyszínűre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések