A majonézes öntettel egybeforgatott orosz hússaláta annál finomabb, minél több friss zöldséget használsz hozzá.
Bár télen mirelitből is készülhet, az orosz hússaláta valójában friss zöldségekkel a legfinomabb. Akár maradék sült húst is kockázhatsz hozzá. A majonézes öntetet ízesítsd citromlével és mustárral. Tálalás előtt tartsd egy-két órát a hűtőben.
Hozzávalók 4 személyre
A salátához
👉 40 dkg csirkemellfilé
👉 30 dkg sárgarépa
👉 30 dkg zöldborsó
👉 25 dkg krumpli (újkrumpli is lehet)
👉 4 savanyú uborka
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors
👉 kevés olaj a sütéshez
Az öntethez
👉 5 evőkanál tejföl
👉 2 evőkanál majonéz
👉 2 teáskanál citromlé
👉 1 teáskanál mustár
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, sózd, borsozd, és olajon süsd ki fehéredésig. A sárgarépát és a krumplit pucold meg és kockázd fel - ha újkrumplit használsz, nem kell meghámozni, elég megdörzsölni egy kicsit -, és vágd őket kis kockákra. A zöldborsót, ha szükséges, fejtsd ki, majd a répával és a krumplival együtt kevés sós vízben párold puhára. Ha kész, szűrd le. Közben a hagymát aprítsd fel, a savanyú uborkát vágd karikákra. Egy nagyobb tálban keverd el a tejfölt a majonézzel, a citromlével és a mustárral, sózd és borsozd meg, majd forgasd bele a húst, a zöldségeket, a hagymát és az uborkát. Lefedve pihentesd a hűtőben egy-két órát, hogy az ízek összeérjenek.
0 Megjegyzések