A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A legtutibb grillpác csirkemellhez, hogy ne száradjon ki a hús - Ízes, omlós lesz a sült


Ezzel a grillpáccal biztos lehetsz benne, hogy a csirkemell nem fog grillezés közben sem kiszáradni.


A citromos, joghurtos grillpác fantasztikusan jót tesz a csirkemellnek. Minél tovább áll a joghurtban, annál szaftosabb lesz, a citromlé pedig fellazítja a rostokat, ami szintén megóvja a kiszáradástól. Egy kevés mustár ebbe a keverékbe sem árt, a zöldfűszerek használatának pedig csak a fantáziád szabhat határt. Az itt megadott mérték fél kiló csirkemellfiléhez elegendő.

Hozzávalók 4 személyre

👉 15 dkg görög joghurt
👉 2 teáskanál fokhagymapor
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál mustár
👉 0.5 kk bazsalikom
👉 0.5 kk oregánó
👉 0.5 kk kakukkfű
👉 0.5 kk tárkony
👉 0.5 citrom leve
👉 só

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb, vastag szeletekre, és sózd be. A joghurtot keverd össze a citromlével, az olajjal, a mustárral és a fűszerekkel, és forgasd meg benne a húst. Hagyd állni benne legalább egy órát, hogy az ízek kellően lejussanak a hús belsejébe, és legyen idejük a rostoknak felpuhulni. A pihentetési idő leteltével helyezd a húst forró grillrácsra, és vastagságtól függően oldalanként öt-hét perc alatt süsd ropogósra. Azonnal tálald zöldségekkel vagy valamilyen friss, esetleg majonézes salátával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések