A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kéri László az olajembargóról: Az oroszok sem annyira hülyék, mint amennyire mi szeretnénk, hogy azok legyenek


A politológus szerint „aki azt hiszi, hogy az Európai Unió ma azt mondta, hogy nem veszünk több orosz olajat és gázt, és holnap összeomlik az orosz gazdaság, annak fogalma nincsen semmiről.”

Mint arról korábban lapunk is beszámolt: megszületett az uniós megállapodás, Magyarország mentesül az olajembargó alól. Az uniós csúcsot követően Orbán Viktor miniszterelnök közösségi oldalán tájékoztatott a megegyezés részleteiről.

Az EU üdvözölte a megállapodást

Az uniós csúcson létrejött megállapodás kapcsán Olaf Scholz például elmondta, a döntés 90 százalékkal csökkenti az orosz kőolaj behozatalát az EU-ba.

A német kancellár szerint a döntés hozzájárul ahhoz, hogy Oroszország befejezze az ukrajnai háborút. 

Kéri László: Az oroszok sem annyira hülyék, mint amennyire mi szeretnénk

Az Olajembargóról a Bánó és Bolgár egyik adása során Kéri László is kifejtette véleményét. A politológus felidézte, ő már arról is olvasott, hogy „2020 elejéhez képest India 2022 derekáig meghúszszorozta az orosz gáz-, és olajszállítmányait, a Kínaiak is megtöbbszörözték” azt. 

Mint fogalmazott: „ez a fene nagy európai ünneplés, hogy Oroszországot a sarokba szorítottuk, ebből is vonnék egy kis köbgyököt. Mert

az oroszok sem annyira hülyék, mint amennyire mi szeretnénk, hogy azok legyenek és ők is fel vannak készülve erre a piacváltásra és már ez folyik egy-két éve.” 

Arról, hogy az olajembargóról összeroppanthatja-e az orosz gazdaságot, Kéri László elmondta: „én a saját szakállamra annyit akarok mondani, hogy kételkedem.”

A politológus szerint „az ilyen hosszútávú vásárlásoknak a következménye egy-egy ország költségvetésében évek múlva látszanak meg. Tehát

aki azt hiszi, hogy az Európai Unió ma azt mondta, hogy nem veszünk több orosz olajat és gázt, és holnap összeomlik az orosz gazdaság, annak fogalma nincsen semmiről.”

Hozzátette: „ennek a következményei, ha fönntarthatók, majd évek múlva esetleg összeroppantják Oroszországot”.

Kéri László fent idézett kijelentéseit az olajembargó kapcsán az alábbi videóban nézheti vissza:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések