A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Jámbor András párjának ötvenmillió forintot ért egy lakásfelújítási és bérbeadási ötlet


Jámbor András párjának a neve is felmerül a tavalyi közösségi költségvetési pályázat győztese kapcsán.


Üres lakások felújítása és bérbeadása hajléktalansággal küzdőknek – ötvenmillió forintot ért ez az ötlet, amelyet a Karácsony Gergely vezette főváros a tavalyi közösségi költségvetési pályázaton az egyik győztesnek hirdetett - írja a Magyar Nemzet. 
 
A javaslat lényege, hogy fővárosi vagy kerületi tulajdonú, üresen álló ingatlanokat újítanának fel civil szervezeti segítséggel és az érintettek önkéntes munkájával, majd a kialakított lakásokat rászorulónak adnák bérbe.

Az ötlet indokoltságát az adja – olvasható a közösségi költségvetés hivatalos honlapján –, hogy a fővárosban és a kerületekben jelentős számú, lakhatásra alkalmas ingatlan áll kihasználatlanul, miközben a lakhatási válság egyre mélyül. Az ötlet megvalósítása jelenleg ott tart – áll a honlapon –, hogy még tavaly ősszel tartott a Városháza egy nyílt konzultációt „az ötlet értelmezéséről, megvalósíthatóságának elvi lehetőségeiről".

A megvalósítást még mindig vizsgálják, mert „jogi értelemben több, nehezen kezelhető helyzet is felmerült", bár ezeket nem részletezték. Az ötlet egyébként az Utcáról Lakásba egyesülettől származik, amelynek társelnöke, Bende Anna a baloldali országgyűlési képviselő, Jámbor András párja.

Jámbor korábban ellenzéki tüntetések szervezőjeként és a Mérce nevű baloldali portál főszerkesztőjeként lett ismert, majd Karácsony Gergely 2019-es budapesti győzelmét követően a Városházán kapott tanácsadói állást. A lap érdeklődésére a Főpolgármesteri Hivatal azt közölte: a részvételi költségvetés keretében bármely nagykorú budapesti polgár beküldhet ötletet foglalkozásától, munkahelyétől függetlenül. Hozzátették: a kérdésben hivatkozott ötlet öt, egymáshoz hasonló javaslat összegyúrásából született, és a budapestiek szavazatai jóvoltából került a győztes projektjeik közé. Azt is tudatták, hogy az ötletek megvalósítása a Városháza hivatalának feladata, az ötletgazda a megvalósításból ki van zárva.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések