A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gulyás Gergely: A Ryanair vezérigazgatója túl sokat ivott


A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, a baloldal szerinte hibát követ el azzal, hogy a brüsszeli álláspontot képviseli az uniós kérdésekben – írja a közmédia alapján az Index.


„Ha valaki egy ír kocsmában töltötte a gyermekkorát, ahol túl fiatalon túl sok alkoholhoz jutott, akkor – úgy látszik – ennek felnőtt korban is nyoma marad” – ezt mondta Gulyás Gergely Michael O'Leary-ről, a vállalat vezérigazgatójáról a közmédiának adott interjúban, amelyet az Index szemlézett. A Miniszterelnökséget vezető miniszter az oroszok ellen hozott olajembargóról azt mondta, az európai sajtó nyomása áll amögött, hogy a magyar kormányt leszámítva szinte minden állam támogatta a lépést idén májusban, holott márciusban, a versailles-i uniós csúcson még más volt a helyzet). Hozzátette: szerinte a 2010 utáni Orbán-kormányok mindent megtettek az oroszoktól való energiafüggőség csökkentése érdekében.  

A gázembargóról – amely a hetedik uniós szankciós csomag része lehet – azt mondta: ez a lépés a német gazdaságot is nehéz helyzetbe hozná, ekkor pedig az európai gazdaságok összességében bajba fognak kerülni. Gulyás Gergely azt is elmondta, a baloldal szerinte hibát követ el azzal, hogy a brüsszeli álláspontot képviseli az uniós kérdésekben, ez az áprilisi választási eredményből is kiderült. A tárcavezető arról is beszélt, hogy készek együttműködni Karácsony Gergellyel és a budapesti városvezetéssel, annak ellenére is, hogy  „a főpolgármester mandátumának első három évéből kettőt személyes ambícióktól vezérelve a kormány elleni kampányra szánt”.

A miniszter az interjú végén a magyar gazdasági helyzetről kijelentette, most az uniós átlag GDP 74 százalékát értük el, Portugáliát megelőztük, ami nagy teljesítmény.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések