A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Életutak a politikai karrier után – Mesterházy munkát keres, Bangóné glettel


Van, aki a belügyminiszterből MLM-ügynök lett. 


A 2022-es országgyűlési választáson is több politikus országgyűlési képviselői karrierje ért véget. A parlamentnek és a pártpolitikának 2022 előtt is voltak kiesői, illetve elhagyói. Az Index összegyűjtött néhány korábbi képviselőt, aki jelenleg a parlamenten kívül keresi a boldogulását.

Állást keres a korábbi miniszterelnök-jelölt

Mesterházy Attila, az MSZP korábbi elnöke 2004-től volt országgyűlési képviselő, a 2022-es választáson már nem indult el. A portál megkeresésére elárulta, hogy egyrészt szeretne a politika közelében maradni, másrészt állást keres.

A korábbi miniszterelnök-jelölt az álláskereséssel kapcsolatban kifejtette: mivel korábban tanított, oktatói feladatokban is gondolkodik, ahogy az is felmerült benne, hogy amerikai think tankeknek dolgozzon egy-egy kutatási projekt erejéig. Az elmúlt hetekben több előadást tartott külföldön a magyar választásokról.

Mesterházy Attila megjegyezte, hogy Magyarországon is keresi a lehetőségeket, de volt képviselőként, aktív politikusként itthon sokkal nehezebb komoly állást találni. A közélettel, politikával viszont továbbra is szeretne foglalkozni, ennek próbál keretet teremteni, ezért létrehozott egy alapítványt.

Az MSZP volt elnöke az ellenzéki előválasztáson alulmaradt Csonka Balázzsal szemben Veszprém megye 1-es választókerületében, a közös ellenzéki listán pedig nem kért helyet. Arra a kérdésre, bánja-e, hogy így alakult, elmondta:

Nem bánom, nagyjából két éve már tudom, hogy nem leszek képviselő. Az én döntésem volt akkor, hogy más utat választok.

Másik oldalról pedig versenytársa voltam a mostani MSZP-vezetésnek, így udvariasan úgy fogalmaznék, hogy ők sem akartak meggyőzni arról, hogy folytassam a képviselőséget. Megvan a lelki békém, majdnem 19 évig voltam országgyűlési képviselő, talán jót is tesz az embernek, ha ennyi év után valami mást csinál, még akkor is, ha megtisztelő és izgalmas feladat volt a választópolgárok képviselete, ezért mindig hálás leszek a baloldali szavazóknak”.

Mesterházy Attila az elmúlt másfél-két évben tudatosan kevesebbet foglalkozott pártpolitikával, és inkább a NATO-ra, a külpolitikai, biztonságpolitikai irányra koncentrált, volt a NATO parlamenti közgyűlésének elnöke, majd alelnöke is. A választások után viszont újra többet foglalkozik pártpolitikával és belpolitikai kérdésekkel is.

Glettel, burkol, de lekvárt is szívesen főzne

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője sem tudta megmérettetni magát a 2022-es országgyűlési választáson, pártja idén januárban zárta ki a soraiból, mert kiderült, hogy a parlament honlapján róla szereplő információkkal ellentétben nincsen diplomája.

Mintha a világ legnagyobb bűnét követtem volna el. Nem gondolom, hogy ez történt.

Hibáztam, és ezért elnézést kérek mindenkitől, aki bízott bennem. Az elmúlt nyolc év munkája azonban nem mehet feledésbe emiatt. Azt szeretném, ha a választóknak néha eszükbe jutna azért az a számos jó ügy is, amiért képviselőként harcoltam” – fogalmazott az Indexnek Bangóné Borbély Ildikó.

Az MSZP-be 2003-ban lépett be, több szervezeti pozíciót is betöltött, volt közgyűlési tag is, illetve a párt vezetőségébe is bekerült: 2012-ben az Országos Elnökség és a Választmány tagjává választották meg, majd 2016-ban az MSZP elnökségének lett tagja. 2014-től volt a szocialista párt színeiben országgyűlési képviselő a parlamentben.

„Nem mondom, hogy nem érdemeltem meg, amit kaptam, de ezáltal legalább eldőlt, ami amúgy is bennem motoszkált az utolsó négy év nehézségei után, amikor kevés sikerélményünk volt, hogy ez most egy jó alkalom arra, hogy váltsak. Most vár rám a civil élet. Nem kell többé a politika. Okos mondás, hogy aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók. Tényleg ez a helyzet. Úgy tűnik, hogy nem kellenek a valóban tisztességes emberek a politikába” – fejtette ki Bangóné Borbély Ildikó a kizárása után az Indexnek.

A volt szocialista politikust ismét megkeresték, aki elmondta: most éppen ingatlanfelújítással van elfoglalva, amit a saját két kezével csinál.

Glettelek, tapétázok, burkolok, mindent csinálok

– mesélte Bangóné Borbély Ildikó. Decemberre akarja úgy kialakítani az ingatlant, hogy vendégeket tudjon fogadni, ugyanis turizmussal szeretne foglalkozni. Emellett évek óta érdeklik a helyi termékek, főleg a lekvár készítése. A volt parlamenti képviselő hozzátette: nagyon szeret kísérletezni, és a tervei között szerepel egy kis lekvárfőző üzem kialakítása is.

A miniszterségtől az MLM-ig

Lamperth Mónika már jóval korábban, 2014-ben elköszönt a parlamenti politizálástól, így esetében könnyebbenb nyomon követhető, hogyan boldogul egy volt képviselő az Országgyűlésen túl.

Az MSZP korábbi politikusa, országgyűlési képviselője 2002 és 2006 között Magyarország belügyminisztere is volt. Ezt követően betöltötte az önkormányzati és területfejlesztési, majd a szociális és munkaügyi tárcavezetői pozíciót is. Később a szocialista párton belül kabinetfőnökként, valamint a pártalapítvány kuratóriumának elnökeként tevékenykedett. 2014-től a XV. kerület polgármesteri hivatalában volt jegyző, erről a pozícióról 2019-ben mondott le.

Lamperth Mónika egy MLM-rendszerben működő cégnél is dolgozott, ahova Herényi Károly, korábbi MDF-es politikus szervezte be. Lamperth Mónika egy 2014-es Egyenes beszéd-adásban arról értekezett, hogy a politikából történt kiszállása után az egészséges életmóddal is elkezdett foglalkozni, és 22 kilót fogyott. A cég által árult termékről Herényi Károllyal kifejtették, hogy sportteljesítmény-fokozóról van szó, aminek potencianövelő mellékhatása is lehet. A volt belügyminiszter megemlítette azt is, hogy a közszolgálati egyetemen tanít.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések