Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fűszeres tőkehalfilé krumplival egybesütve: a fish pie hamar kész van, és nagyon finom


A fish pie nagyon hasonlít a népszerű pásztorpitére, de darált hús helyett most hal bújik meg a krumplis réteg alatt.


A halas pite, vagyis a fish pie tökéletes választás azoknak, akik valamilyen egészséges, viszonylag kalóriaszegény, de finom és laktató ételt szeretnének az asztalra tenni. Az étel a pásztorpitére hasonlít, és az angolszász országokban annyira népszerű, hogy külön alapport is kapni hozzá. Egy kevés munkával magad is elkészítheted egyszerű hozzávalókból.

Hozzávalók 4 személyre

A krumplihoz
👉 1 kg krumpli
👉 3 evőkanál tej
👉 1 evőkanál tejföl
👉 1 teáskanál vaj
👉 1 kávéskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors

A halhoz
👉 40 dkg tőkehalfilé
👉 10 dkg konzervzöldborsó
👉 10 dkg konzervkukorica
👉 2.5 dl tej
👉 2.5 dl tejszín
👉 2 evőkanál vaj
👉 2 evőkanál liszt
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 0.5 csokor kapor
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel és főzd ki. Ha már puha, szűrd le, és tej, vaj, tejföl, só, bors és szerecsendió hozzáadásával készítsd belőle krumplipürét.

Amíg a krumpli fő, állítsd össze a halas réteget. A tőkehalfilét kockázd fel. Egy vastag aljú edényben olvaszd fel a vajat, add hozzá a lisztet, kevergesd kézi habverővel egy percig, majd öntsd fel tejjel és tejszínnel. Szórd meg sóval és a borssal, add hozzá a borsót és a kukoricát, végül forgasd bele a halat. Kevergesd kis lángon, amíg besűrűsödik, ekkor vedd le a tűzről, és szórd meg aprított kaporral és petrezselyemmel. A besameles, halas keveréket oszd el egy tepsi aljában, halmozd rá a krumplipürét, majd alufóliával letakarva told a sütőbe fél órára, amíg a krumpli megpirul, a hal pedig teljesen átsül.

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések