A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zöldséges rizs spanyol módra: hús, kolbász és színes zöldségek kerülnek bele


A spanyol zöldséges rizst a csirkehús és a füstölt kolbász mellett egy csipetnyi sáfrány teszi különlegessé.


Ha szereted az egyedényes fogásokat, a spanyol zöldséges rizst neked találták ki. A szép, sárga színről a sáfrány gondoskodik, az étel karakterét pedig füstölt kolbász adja meg. Akár maradék leveshúsból is készítheted. Ízesítsd sokféle színes zöldséggel.

Hozzávalók 4 személyre

👉 25 dkg csirkemellfilé
👉 20 dkg rizs
👉 15 dkg füstölt kolbász
👉 10 dkg zöldborsó
👉 4 dl alaplé
👉 2 kaliforniai paprika
👉 1 paradicsom
👉 1 póréhagyma
👉 1 csipet sáfrány
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
👉 mazsola (elhagyható)

Elkészítés:

A csirkehúst kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd félre. A póréhagymát karikázd fel, és olajon fonnyaszd meg. Közben a paprikát és a paradicsomot is kockázd fel. A sáfrányt áztasd két evőkanál meleg vízbe. A kolbászt hideg vízbe áztasd, hogy könnyebben lejöjjön a héja. Ha a póréhagyma megpuhult, add hozzá a csirkehúst, pirítsd fehéredésig, majd dobd rá a felkockázott paprikát, paradicsomot és a rizst. Keverd el a sáfrányos vízzel, öntsd fel alaplével, és kis lángon kezdd el főzni. Közben a kolbászról húzd le a héját, karikázd fel, és add a rizshez. Húsz perc múlva add hozzá a zöldborsót, és ha szereted, egy kevés mazsolát, és főzd csendesen további tíz percig, amíg minden hozzávaló megpuhul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések