A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Házi készítésű pizza teljes kiőrlésű lisztből: ezekkel az arányokkal lesz finom


Teljes kiőrlésű lisztből is nagyon finom pizzát tudsz készíteni, amit utána tetszőleges feltéttel kínálhatsz.


A teljes kiőrlésű liszt szinte bármire jó, így pizzát is bátran süss belőle, egészségesebb lesz, mintha hagyományosból készítenéd. Ugyanakkor az íze kicsit más, ezért sokan idegenkednek tőle. Ha a kétféle lisztet összekevered, az egészségedért is sokat tettél, közben pedig biztos, hogy ízleni fog a végeredmény.

Hozzávalók 3 darabhoz

A tésztához
👉 17.5 dkg teljes kiőrlésű liszt
👉 7.5 dkg búzaliszt
👉 4 g szárított élesztő
👉 2 csipet só
👉 1.5 dl langyos víz
👉 0.5 teáskanál bazsalikom
👉 0.5 oregánó oregánó

A paradicsomszószhoz
👉 80 dkg hámozottparadicsom-konzerv
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A kétféle lisztet öntsd egy tálba, sózd meg, majd keverd el a szárított élesztővel, a fűszerekkel és a vízzel. Gyúrj belőle egyenletes tésztát, és lefedve keleszd fél órát. Amíg a tészta pihen, állj neki a házi paradicsomszósznak. Az apróra vágott hagymát fonnyaszd meg olajon, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, pirítsd egy percig, amíg megérzed az illatát, majd öntsd fel a paradicsomkonzervvel. Sózd, borsozd, és főzd nagyjából negyedórát, amíg besűrűsödik. Ekkor pépesítsd botmixerrel vagy turmixgépben, és tedd félre. Az időközben megkelt tésztát oszd három gombócra, és nyújts belőlük vékony lepényeket. A sütőt melegítsd elő 250 fokra. A sütőrácsra tegyél papírt, a pizzákat kend meg a szósszal, és szórd meg tetszőleges feltéttel, és egyenként nyolc perc alatt süsd őket ropogósra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések