A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Több fideszes lett a választás óta, a Mi Hazánk a legerősebb ellenzéki párt, Donáth Anna a legnépszerűbb ellenzéki politikus


Már többségbe kerültek azok, akik szerint az országban „jó irányba mennek a dolgok”. 

A HVG-nek készített legfrissebb Medián-kutatás szerint a választás után egy hónappal

kisebbségből (44%) többségbe (54%) kerültek azok, akik szerint az országban „jó irányba mennek a dolgok”.

Ez a kutatás már a választás hivatalos eredményéhez inkább illeszkedik. A „győzteshez húzás” most nemcsak Fidesz–KDNP-nél érvényesült, hanem a Mi Hazánk esetében is.

Éppen 54 százalék mondta magát Fidesz–KDNP-szavazónak, 34 százalék pedig ellenzékinek, 8 százalék állította, hogy a Mi Hazánk híve.

Egy „közeljövőben megtartandó”, elképzelt választáson a Fidesz–KDNP már 57, a Mi Hazánk 9 százalékot kapna a felmérés szerint.

A Mi Hazánk kis különbséggel a legerősebb ellenzéki párt: egy százalékponttal megelőzi a DK-t, 2 százalékponttal a Momentumot. Ráadásul a párt elnöke, Toroczkai László a teljes népességen belül a 3. legnépszerűbb ellenzéki politikus, (Ungár Péter és Donáth Anna után), ami viszont nagyon érdekes, hogy 53 százalékos a támogatottsága a fideszeseknél és csak 14 százalékos az ellenzékiek körében. Ez azt jelenti, hogy sokkal kedveltebb a kormánypárti, mint az ellenzéki oldalon, annak ellenére, hogy ellenzékinek tartja magát.

Egyébként messze Donáth Anna a legnépszerűbb a felmérésben szereplő kilenc ellenzéki politikus közül. Utána Karácsony Gergely, illetve Dobrev Klára következik.

Az ellenzéki politikusok átlagos kormánypárti támogatottsága csak 16 százalékos a leginkább elfogadott az LMP-s Ungár Péter (23 százalék ), de csak 9 százaléknyi Fidesz-szavazó szimpatizál Donáth Annával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések