A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

ATV: Építésügyi miniszter lesz Lázár János


Új miniszterek és új minisztériumok is lesznek Orbán Viktor ötödik kormányában, Lázár Jánoson kívül is lesz nagy visszatérő. 

Jelentős változások várhatóak a kormányzati felsővezetésben Orbán Viktor ötödik kormányában: új miniszterek érkezhetnek és változás lesz a minisztériumok struktúrájában is – értesült az ATV.hu.

Lázár János kormányzati források szerint egy építésügyi központú minisztériumot vezethet, Navracsics Tibor egy uniós/területfejlesztésit, Nagy Márton gazdaságfejlesztési súlypontút, Szalai-Bobrovniczky Kristóf a honvédelmit, Csák János pedig egy humán innovációs minisztériumot.

Információik alapján változatlanul miniszter marad a posztján Rogán Antal, Gulyás Gergely, Szijjártó Péter, Pintér Sándor, Varga Mihály, Varga Judit és Nagy István. Semjén Zsolt Orbán Viktor ötödik kormányában is miniszterelnök-helyettes lesz. A két volt tárca nélküli miniszter Süli János, aki Paksért és Mager Andrea, aki a nemzeti vagyonért felelt, a források tájékoztatása szerint már nem lesz tagja az új kormánynak. A paksi bővítés egy nagyobb tárcához, valószínűleg a Szijjártó Péter által vezetett Külgazdasági- és Külügyminisztériumhoz kerül, míg a nemzeti vagyon fejlesztése és az energetika a Palkovics László vezette Ipari minisztériumhoz.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője beszámolója alapján ma Csák János, Gulyás Gergely, Lázár János, Nagy István, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Palkovics László, Pintér Sándor, Rogán Antal, Semjén Zsolt, Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Varga Judit vett részt egy megbeszélésen a leendő kormányról. Varga Mihály és Szijjártó Péter hivatalos útjaik miatt voltak távol.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések