A zöldborsókrémleves hamar készen van, és abbahagyhatatlanul finom. Próbáld ki pirított baconnel a tetején!
Ha sósan készíted a zöldborsókrémlevest, nagyon jól megy hozzá egy kevés pirított bacon is. Ehhez a változathoz sűrű görög joghurtot használj. Ha van rá lehetőséged, friss zöldborsóból készítsd, de fagyasztottból is nagyon finom lesz.
Hozzávalók 2 személyre
👉 45 dkg zöldborsó
👉 10 dkg vaj
👉 6 dl alaplé
👉 2.5 szelet bacon
👉 2 dl görög joghurt
👉 1 púpozott evőkanál liszt
👉 1 hagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 1 csipet szerecsendió
👉 só
👉 bors
👉 kevés olaj
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, és fonnyaszd meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Ha már puha, add hozzá a borsót is, sózd, borsozd, szórd meg egy pici szerecsendióval, és fedő alatt párold tíz percig. Ezután szórd meg liszttel, öntsd fel az alaplével, és add hozzá a petrezselyemzöldet is. Kézi habverővel kevergesd, hogy a liszt ne csomósodjon be. Ha besűrűsödött, a borsó pedig megpuhult, öntsd hozzá a joghurtot is, és forrald össze. Végül turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd.
A bacont vágd tetszés szerinti szeletekre, kevés olajon pirítsd meg egy serpenyőben, és oszd el az adagok tetején. Frissen tálald.
0 Megjegyzések