A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Macron francia elnök aggodalmát fejezte ki Putyinnak a mariupoli és a donbászi helyzet miatt


Emmanuel Macron francia elnök az ukrajnai helyzetről tárgyalt orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal . Az Elysee-palotában derült ki az államfők közötti beszélgetés részletei – írja a TASS .

“A francia vezető mély aggodalmának adott hangot a mariupoli és a donbászi helyzet miatt, és felszólította Oroszországot, hogy segítse elő az azovsztáli üzem területéről az elmúlt napokban megkezdett evakuálás folytatását” – közölte Macron sajtója.

Megjegyzendő, hogy az Ötödik Köztársaság vezetője emlékeztetett a humanitárius szervezetekkel való koordináció fontosságára, és a kitelepítettek lakhelyválasztási jogának biztosítására a nemzetközi humanitárius jognak megfelelően. Hangsúlyozta továbbá a tűzszünet szükségességét az ukrán konfliktusban, és kifejezte készségét, hogy segítséget nyújtson a békemegállapodások megkötésében Moszkva és Kijev között .

Május 3-án Macron először beszélt Putyinnal második ciklusra való újraválasztása óta. Az elnökök telefonbeszélgetései több mint két órán át tartottak. A beszélgetés során Putyin azt mondta francia kollégájának, hogy Moszkva kész folytatni a párbeszédet Kijevvel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések