A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Saját „ellen-Netflixet” indítana Donald Trump


A Disney+ és a Netflix mintájára a volt amerikai elnök is útjára indítaná saját médiaszolgáltató felületét. A platformra kizárólag a baloldali woke fősodor számára szalonképtelen tartalmak kerülnének.

Új médiaszolgáltató és produkciós platformot készül indítani Donald Trump. A Trump Media and Technology Group (TMTG) célja, hogy a Netflix-szel, a Hulu-val és a Disney+-szal versenyezzen, hozzájuk képest nyújtva egyfajta „nem woke” alternatívát. Az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnöke által indítandó platform neve TMTG+ lenne.

A TMTG+ készítői szerint az amerikai közvélemény „wokementes” szórakoztatást keres, a TMTG+ pedig olyan tartalmakat ígér, amelyeket mindenki élvezettel fogyaszthat.

A repertoárban várhatóan szerepel majd „kékgalléros vígjáték”, más platformokon már betiltott műsor és kifejezetten „Trump-specifikus” tartalom is.

A programok között úgyszintén megtalálható lesz vallásos és családi szórakoztató műsor, hírműsor, illetve olyan tartalmak, amelyek a második alkotmánymódosítás szellemében születtek. Ez utóbbi egyébként a fegyverviseléshez való jogot rögzíti az USA alkotmányában.

A készítők az előfizetési díjat, az indulási dátumot és a konkrét műsorprogramot még nem fedték el; egyedül az bizonyos, hogy a cég Scott St. John producert felkérte a gyártásra. Scott St. John nevéhez fűződik például az America’s Got Talent nevű tehetségkutató műsor. 

A Decider értesülései szerint

a TMTG vállalat jelenleg nagyjából 1 milliárd dollárnyi befektetői háttérrel rendelkezik;

a tengerentúlon azzal vált ismertté, hogy szintén a TMTG nevéhez fűződik a Donald Trump egyik zászlóshajó-projektjének tekinthető Truth Social nevű alternatív közösségi platform. Ennek kapcsán megjegyzendő, hogy jelenleg csak a Truth Socialmár fogad előregisztrációt, a TMTG+ azonban még nem. A TMTG médiacsoportja azt ígéri, hogy

a jelenleg fejlesztés alatt álló mobilalkalmazást a közeljövőben mindenki számára elérhetővé teszik.

A TMTG egyébként tőzsdei babérokra is pályázik: nem olyan rég lépett fúzióra a részvényeivel nyilvánosan kereskedő Digital World Association (DWAC) nevű vállalattal. A vezetőség reményei szerint a piacfelügyelettől még idén megkaphatják a működéshez szükséges engedélyeket.

A TMTG piaci vízióját itt tekintheti meg teljes terjedelmében.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések