A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Maradék rizsből is isteni lesz a töltött paradicsom - Húsmentes, mégis laktató fogás


A fűszeres rizzsel töltött paradicsom mellől tényleg nem hiányzik a hús. Szép nagy, érett példányokat válassz hozzá.


A rizzsel töltött paradicsom kiadós, egészséges, és főleg érett, lédús zöldségekből finom. A rizs ízesítésekor nyugodtan engedd szabadjára a fantáziádat, és ízesítsd a kedvenc fűszereiddel. Ha maradék rizst használsz, egyszerűen csak fűszerezd meg, és néhány perc alatt forrald össze a paradicsommal.

Hozzávalók 3 személyre

👉 9 paradicsom
👉 5 dkg mozzarella
👉 4 evőkanál jázmin rizs
👉 2 dl alaplé
👉 1 lila hagyma
👉 1 káváskanál kurkuma
👉 1 kávéskanál bazsalikom
👉 1 kávéskanál oregánó
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A paradicsomokat mosd meg. A tetejüket vágd le, tedd félre, a belsejüket pedig óvatosan kapard ki, és törd össze apróra. Vigyázz, hogy a paradicsom fala sértetlen maradjon. A felaprított lila hagymát olajon párold üvegesre. Ha már puha, kanalazd rá a rizst, futtasd meg rajta néhány perc alatt, majd öntsd fel az alaplével. Add hozzá a felaprított paradicsomot és a fűszereket, sózd, borsozd, és a lehető legkisebb lángon párold puhára. Ha a levét már elfőtte, de még kemény, kevés vizet adj hozzá. A paradicsomokat állítsd fel egymás mellé egy magas falú tepsibe. Sózd és borsozd meg őket, kanalazd a belsejükbe a rizst, ezen oszd el a felvágott mozzarellát, locsold meg olívaolajjal, önts alá kevés vizet, majd tedd vissza rájuk a levágott tetejüket, és 180 fokos sütőben nagyjából egy óra alatt süsd készre őket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések