A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Politico: Aki kíváncsi volt, mit hoz az EU számára Orbán választási győzelme, most megtudhatta


A portál szerint itt az ideje, hogy az EU bekeményítsen Magyarországgal szemben.

Magyarország esetében egyedül az ország EU-ból való kilépése adhat megoldást a Brüsszellel szemben kialakult „mély és kibékíthetetlen” ellentétekre, miután a magyarok és az EU többi tagállama a jelenlegi legfontosabb geopolitikai kérdésben, az orosz–ukrán háború kapcsán ellentétes nézőpontokat képviselnek – írta a Politico.eu-n megjelent véleménycikkében Dalibor Rohac, az American Enterprise Institute vezető munkatársa. 

A szerző hozzátette: Magyarország mindeközben „legalább annyira felháborító, mint nevetséges” érvekre hivatkozva igyekszik késleltetni az EU Oroszországgal szemben tervezett olajembargójának bevezetését, és ahogy azt Orbán Viktor nemrégiben tett megjegyzése Magyarország elvesztett dalmáciai tengeri kikötőiről is mutatta,

az orosz birodalmi hódítás egyáltalán nincs ellenére azoknak, akik vágyakozva tekintenek a Kovács Zoltán irodájában is feltűnően elhelyezett Nagy-Magyarország-térképre.

A cikkíró szerint az EU-nak „el kellene zárnia a pénzcsapokat” és az osztrák kormánnyal szembeni korábbi fellépéshez hasonlóan bojkottálnia kellene Magyarországot az Európai Tanácsban. „Ha akar, az EU tud keményen is játszani. Az önfenntartás érdekében ideje, hogy most is így tegyen, és befejezze a Moszkvával és Pekinggel szövetséges, revizionista autokrata vezető ajnározását” – írta a Politico.eu publicistája.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések