Palacsintát úgy is készíthetsz, ha a kakaót a tésztájába kevered. Nagyon jól passzol hozzá a citromos túrókrém.
Kakaó nemcsak a palacsinta töltelékébe, hanem a tésztájába is kerülhet. A tészta tömény ízét nagyon jól ellensúlyozza a lágy, savanykás citromos túrókrém. Szezonban friss gyümölcsökkel is tálalhatod. Palacsintát olyan serpenyőben süss, amit nem használsz másra!
Hozzávalók 4 személyre
A palacsintához
👉 20 dkg liszt
👉 8 dkg olvasztott vaj
👉 5 dkg tej
👉 5 dkg holland kakaópor
👉 4 tojás
👉 2 evőkanál olaj + a sütéshez
👉 1 evőkanál cukor
👉 1 csipet só
A töltelékhez
👉 25 dkg túró
👉 3 evőkanál porcukor
👉 2.5 evőkanál tejföl
👉 0.5 citrom leve és reszelt héja
👉 friss gyümölcsök a tálaláshoz
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel, és hagyd, hogy kicsit kihűljön. A lisztet szitáld egy tálba, keverd el először a kakaóval és a sóval, utána a cukorral és a tojásokkal, végül add hozzá az olvasztott vajat, a tejet és az olajat is. Keverj belőle csomómentes tésztát, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy a lisztszemcsék megduzzadjanak.
Közben állítsd össze a tölteléket: a túrót villával törd át, majd keverd el a tejföllel, a porcukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal. Tedd ezt is a hűtőbe tálalásig. A pihentetési idő leteltével egy palacsintasütőt kenj ki néhány csepp olajjal, és a szokott módon süsd ki a palacsintákat. Még frissen tálald őket a hideg krémmel töltve, és ízlés szerint gyümölcsökkel.
0 Megjegyzések