Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gyors serpenyős csirkecombok: tejszínes szaftban sül ropogósra a bőre


A frissen sült tejszínes csirkecomb úgy az igazi, ha a bőre is ropogósra pirul.


Ha serpenyőben szeretnél tejszínes csirkecombot készíteni, legjobban teszed, ha először körbepirítod a húsok minden oldalát, így a bőrük is finom ropogós lesz. Elkészítés előtt egy órával fűszerezd is be őket, és pihentesd letakarva a hűtőben. Mint a legtöbb hasonló ételhez, ehhez is nagyon jól megy kevés száraz fehérbor.

Hozzávalók 3 személyre

👉 3 egész csirkecomb
👉 2 teáskanál pirospaprika
👉 1 fej fokhagyma
👉 1 dl alaplé
👉 1 dl száraz fehérbor
👉 1 dl tejszín
👉 0.5 dl natúr joghurt
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, szórd meg őket sóval, borssal és pirospaprikával, locsold meg kevés olajjal, és tedd a hűtőbe egy órára. A pihentetési idő leteltével hevíts fel egy serpenyőt, és nagy lángon, szükség esetén még egy kevés olaj hozzáadásával néhány perc alatt pirítsd meg a combokat, majd szedd ki őket. A visszamaradt olajra dobd rá a megpucolt, egészben hagyott fokhagymagerezdeket, és néhány perc múlva, amikor megérzed az illatukat, tedd vissza a húst is. Öntsd fel az alaplével és a fehérborral, és letakarva párold puhára nagyjából 45 perc alatt. A vége felé keverd el a joghurtot a tejszínnel, add a húshoz, és forrald össze. Tálald apróra vágott petrezselyemmel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések