Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mozzarellával és paradicsommal sült omlós csirkemell: krémesen olvad a sajt a tetejére


Mennyei lesz a csirkemell, ha a tetejére paradicsomot sütsz, és mozzarellát is olvasztasz rá.


A mozzarellás-paradicsomos csirkemell az egyik legegyszerűbben elkészíthető, mégis szinte mindenki által szeretett étel. Az olasz sajt és a paradicsom együttese még jobban működik, ha friss vagy szárított zöldfűszerekkel ízesíted. Hogy a sajt vagy a paradicsom kerül-e felülre, tőled függ, mindenki másképp szereti.

Hozzávalók 4 személyre

👉 75 dkg csirkemellfilé
👉 15 dkg paradicsom
👉 10 dkg mozzarella
👉 1 evőkanál friss bazsalikom
👉 1 evőkanál friss oregánó
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemellet szeleteld fel, szórd meg sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe fél órára, hogy az ízek lejussanak a hússzeletek belsejébe. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A zöldfűszereket aprítsd fel, a paradicsomot és a mozzarellát vágd karikákra. A bepácolt csirkeszeleteket helyezd el egymás mellett egy tepsiben. A húsokra pakold rá a paradicsomot és a mozzarellát, szórd meg a bazsalikommal és oregánóval, és alufóliával letakarva told a sütőbe nagyjából negyven percre. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt és a paradicsom ropogósra piruljon. Tálalhatod olasz módra spagettivel vagy salátával, esetleg sült krumplival.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések