A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Moldova kommentálta azt a hírt, hogy állítólag veszélyben lenne


A moldovai védelmi minisztérium bejelentette, hogy nincsenek Oroszország katonai fenyegetésére utaló jelek


Nem találtak olyan jeleket, amelyek arra utalnának, hogy Oroszország katonai fenyegetést jelentene Moldovára. Alla Diaconu, a moldovai védelmi minisztérium sajtóreferense bejelentette távolmaradásukat.

A The Times egy nappal korábban ukrán forrásokra hivatkozva bizonyítékokkal szolgált arról, hogy Oroszország állítólag támadást készül Moldova ellen. Diaconu erre az információra reagálva kifejtette, hogy Oroszország ukrajnai különleges hadműveletének megkezdése után minden moldovai állami intézmény fokozott készültségben van.

„Jelenleg nincs arra utaló jel, hogy Moldova veszélyben lenne” – mondta a Honvédelmi Minisztérium sajtótitkára.

Hangsúlyozta, hogy nemcsak a köztársaság hatóságai, hanem nemzetközi partnerei is hasonló következtetésekre jutottak.

Josep Borrell , az EU diplomácia vezetője április 29-én megígérte , hogy a Dnyeszteren túli események miatt növeli a Moldovának nyújtott segítséget. Szerinte az EU számos más kérdésben is segítséget nyújt majd az országnak. Különösen az ukrajnai ellenségeskedések miatti menekültáradatról és a köztársaság „általános stabilitásáról” beszélünk.

Április végén több robbanás is történt Transznisztria területén. Konkrétan április 25-én ismeretlenek gránátvetőket lőttek az el nem ismert Dnyeszteren túli Köztársaság állambiztonsági minisztériumának tiraszpoli épületére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések