Az országgyűlési képviselőséget szerzett és beruházásügyi államtitkári posztot kapott Nagy Bálint helyett új polgármestert kell választani Keszthelyen június végén. 

A korábban húsz évig parlamenti képviselő Manninger Jenő (Fidesz-KDNP) lesz az egyetlen jelölt. Az ellenzék nem lát esélyt a győzelemre, egy független aspiráns pedig visszalépett.

A szavazatok közel 60 százalékát begyűjtve Nagy Bálint (Fidesz-KDNP) keszthelyi polgármester lett Zala megye 2. számú választókerületének parlamenti képviselője az április 3-i országgyűlési választáson. Azt a fideszes Manninger Jenőt váltotta, aki 2002 óta, kereken húsz éve töltötte be a térség képviseletét a törvényhozásban. Az első Orbán-kormányban közlekedési és vízügyi államtitkár.

Mivel Nagy Bálint nem lehet egyszerre képviselő és polgármester, időközi választáson kell megválasztani a város új vezetőjét június 26-án.

Manninger Jenő így hivatalosan is bejelentette indulását. Erre reagált most az ellenzék:

„Azért nem indított Keszthelyen az ellenzék jelöltet a polgármester-választáson, mert a pálya annyira a Fidesz felé lejt, hogy az esély a győzelemre roppant csekély.

Másrészt ha ennek ellenére mégis befutna és elnyerné a polgármesteri posztot, akkor egy fideszes többségű testülettel találná magát szembe, amely politikailag és emberileg is tönkre tenné.- indokolta meg az ellenzék részéről az indulás elmaradását Molnár Tibor.

Keszthelyen tehát csak a Fideszre lehet majd szavazni.