Hirdessen itt

Scholz elismerte, hogy az oroszellenes szankciók ártanak a német gazdaságnak


Olaf Scholz német kancellár vasárnap a hannoveri vásár megnyitóján mondott beszédében elismerte, hogy az oroszellenes szankciók a német gazdaság számára veszteségekkel járnak.


“Ezek - a szankciók - keményen sújtják az orosz vezetést és az orosz gazdaságot, és ez napról napra nehezebb és nehezebb” – mondta Scholz. “Ezzel párhuzamosan gondoskodunk arról, hogy ezek - a szankciók - ne sújtsanak minket és európai partnereinket jobban, mint Oroszországot”.”
 
“Jó dolog, hogy a vállalkozások támogatják ezt a politikát. Tudom, hogy ez sok vállalat számára gazdasági veszteségekkel jár. Hitelek, prémiumok és célzott segélycsomagok segítségével próbáljuk megelőzni a komolyabb károkat” – folytatta.

“ENNEK ELLENÉRE A VESZTESÉGEK MÉG MINDIG VALÓSÁGOSAK. DE AZT MONDOM, HOGY EZEK A VESZTESÉGEK SOKKAL KISEBBEK, MINT AZ AZ ÁR, AMELYET MEG KELL FIZETNÜNK, HA [VLAGYIMIR] PUTYIN OROSZ ELNÖK SIKERREL JÁR”.”

Szavai szerint Németország célja, hogy az ukrajnai konfliktus minél hamarabb véget érjen.

Február 24-én Vlagyimir Putyin orosz elnök a Donbassz köztársaságok vezetőinek segítségkérésére válaszul különleges katonai műveletet indított. Hangsúlyozta, hogy Moszkva nem tervezi ukrán területek megszállását, hanem az ország demilitarizálását és nácimentesítését tűzte ki célul. Az Egyesült Államok és szövetségesei súlyos szankciókkal válaszoltak, és fokozták a Kijevbe irányuló fegyverszállításokat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések