A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kalifornia visszalép az időben: áramkimaradásokra számítanak a szakértők, így tartaléktermelésre fogják a leszerelésre szánt kapacitásokat


Kalifornia több mint 5 milliárd dollárt fordít energetikai tartalékrendszer kialakítására, mivel a jelenlegi rendszerek nem tudják kiszolgálni a keresletet. A szakértők figyelmeztették a lakosságot, hogy este 8 körül áramkimaradásokra lehet számítani, mivel addigra már nem termelnek eleget a napelemek. Az állam energia-infrastruktúráját alig fejlesztették az elmúlt években, így megszokottá váltak az áramkimaradások a forróságtól és erdőtüzektől gyakran sújtott térségben, ahol most nagy tervet készítenek arra, hogy tartalékkapacitások épüljenek fel, így áramszünet esetén is legyen mihez nyúlni - írja a mandiner.hu.

Kalifornia 5,2 milliárd dollárt fordítana „stratégiai villamosenergia-megbízhatósági tartalék” létrehozására, amely segítene az államnak elkerülni a várható áramkimaradásokat, amelyeket az elektromos hálózat túlterheltsége okoz – derült ki a 2022-2023-as költségvetés felülvizsgálatát tartalmazó dokumentumból.

Kaliforniát sok kritika érte az elektromos hálózata miatt, amely még 2020-ban is felelős volt az államban tapasztalt átmeneti áramkimaradásokért. Az állam május elején arra figyelmeztetett, hogy

idén nyáron áramhiány léphet fel,

mivel a szárazság, a hőhullámok és az erdőtüzek továbbra is megterhelik a hálózatot. A szakértői jelentések alapján a csúcsidőszakban, este nyolc körül lehet áramkimaradásokra számítani, mivel ekkor még magas a kereslet, de a napenergia-termelés már kezd leállni.

A megújuló energiaforrások arányának növekedése és a kaliforniai villamosenergia-export is megterhelte a hálózatot. A tartalékot a jelenleg meglévő, leszerelés előtt álló termelőkapacitások, új termelőkapacitások, új tárolási projektek, tiszta tartalékerőművi projektek, a hálózati vészhelyzetekben elosztható terheléscsökkentő kapacitások, valamint dízel- és földgázüzemű tartalékerőművi projektek felhasználásával alakítják ki. A költségvetési dokumentum hangsúlyozza, hogy ezek rendelkeznek kibocsátás-szabályozással és minden szükséges engedéllyel.

Kalifornia 6000 MW nukleáris és gáztüzelésű energiatermelésű kapacitást kíván nyugdíjazni,

de a tervezett tartalék akár 5000 MW-ot is képes lesz biztosítani, amely akkor áll majd rendelkezésre, amikor a hálózat túlterhelt.

Az új költségvetés öt év alatt 8 milliárd dollárt különítene el az állam energiabiztonságának növelésére és a fogyasztói áremelkedések enyhítésére.

A nagy energetikai megújításra azért van szükség, mert az állam vezetése felismert néhány tényezőt és új kihívást – mondta el Gavin Newson, Kalifornia kormányzója. Ezek közé tartozik az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériumának egyes délkelet-ázsiai országokból származó napelemek ellen folytatott, a dömpingellenes intézkedések kijátszására irányuló vizsgálata, amely hatással van a napenergia-alapanyagok elérhetőségére Kaliforniában. Ezenfelül nehézséget okoznak a koronavírusból fakadó megakadások az ellátási láncban, amelyek megváltoztatják a beszerzés ütemezését – tette hozzá a kormányzó.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések