A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bod Péter Ákos szerint az többe kerül, ha kevesebbet fizetnek az emberek a rezsiért


Az MNB korábbi elnöke szerint a kormány ismét egyes szektorok megsarcolásával próbálja egyensúlyba hozni a költségvetést - írja a realitástól teljesen elrugaszkodott bal fasz.

Bod Péter Ákos szerint az állami pénzszórás visszafogása helyett a kormány ismét egyes szektorok megsarcolásával próbálja egyensúlyba hozni a költségvetést.

Feltűnően sok beruházás”

„A magyar költségvetés nyilvánvalóan sürgős stabilizálásra szorul” – fogalmaz a Menedzsment Fórumon megjelent írásában Bod Péter Ákos. Mint fogalmaz: „az állami kiadások között feltűnően sok a beruházás: ott bőven lehetne megtakarítani, bár az uniós fejlesztési pénzek társfinanszírozásán nem érdemes, a kamatkiadásokon nem lehetséges, a politikai elkötelezettségek miatti projekteken (Paks, kínai vasút, Fudán, stb.) nem egyszerű spórolni” .

Az MNB korábbi elnöke szerint
 „ami rettentő sokba van a költségvetésnek: a 2014-es szinten beragadt rezsitarifák fenntartása.”

A szakember szerint „az elmúlt nyolc évben bekövetkező sokféle költségnövekedés és a mai világpiaci energiaárak mellett sokszáz milliárd forintra rúg az állami támogatási igény”. Mint fogalmaz: „a kormány (még) nem szánta rá magát az indokolt, ésszerű intézkedésre: a tarifák felülvizsgálatára.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések