A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elnézést kért Sváby András a vágyvezéreltségből bemutatott kamu-drónfelvétel miatt


„A friss információk birtokában elnézést kérnek, ha valaki most megtévesztve érzi magát, de jóhiszeműen jártak el” – nyilatkozta a Media1-nek az önmagát lejárató műsorvezető, aki az ukrajnai háború kapcsán vágyvezéreltségtől túlfűtötten elemzett egy videójátékot.

Mint ismert, az ATV „Heti Napló” című műsorának egyik adásában Sváby András vendége Rácz András Oroszország-szakértő volt, akivel a műsorvezető fegyverkezési szempontból vizsgálta az orosz-ukrán háborút.

Kiderült, a műsorban Sváby egy olyan felvételt taglalt, amely az ATV videója alatti kommentelők, valamint egy szakértő szerint is egy számítógépes játékból származik.

Videó itt!

A Mandiner megkereste az ATV szerkesztőségét, valamint Rácz András, Oroszország-szakértőt is. A szakértő néhány órán belül reagált megkeresésre. Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy az ATV szerkesztősége elküldte neki a felvételeket az adás előtt, azonban sajnos nem ismerte fel, hogy az az említett videó egy számítógépes játékból származik. Mint fogalmazott: „semmiféle tapasztalatom nincs ilyen játékokkal”.

A szakértő elmondta azt is, hogy az adás során vizsgált négy felvétel közül másik kettőt érdekesebbnek is talált, valamint arra is kitért: „őszintén szólva eszembe sem jutott, hogy ilyen gond lehet a videóval”.

Azt nem tudom, hogy az ATV-nél ez a videó hogyan kerülhetett be a válogatásba; erről őket lehet érdemes megkérdezni. [...] A tanulságokat mindenesetre levontam”

– zárta sorait Rácz András. 

 A Media1 az ügyben Sváby Andrást és az ATV-t is megkereste. A műsorvezető a lapnak hangsúlyozta, hogy bár igyekeztek meggyőződni a felvétel hitelességéről,

a friss információk birtokában elnézést kérnek, ha valaki most megtévesztve érzi magát, de jóhiszeműen jártak el”.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések